Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Çankırı’nın coğrafi işaret tescilli ürünleri inovatif olarak işlenecek

ÇANKIRI’NIN COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ ÜRÜNLERİ İNOVATİF OLARAK İŞLENECEK

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Didar Üçüncüoğlu, TÜBİTAK TEYDEB 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Projesi (BiGG) kapsamında önemli bir başarıya imza attı.

‘Fonksiyonel Atıştırmalık: Yoka Çerezi’ adlı iş fikri, Çankırı Karatekin Üniversitesi Teknokenti’nde faaliyet gösterecek ilk patent tabanlı AR-GE şirketi olacak. Çankırı İli ‘coğrafi tescilli ürünlerinin inovatif olarak işlenmesi’ ana fikri kapsamında gerçekleştirilecek proje ile hem Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin, hem de Çankırı’nın ticari ve stratejik ekosistemdeki rollerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Dr. Didar Üçüncüoğlu’nu kabul eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Yeni nesil araştırmacı bir şehir üniversitesi olarak biz, bir yandan bilimsel araştırma ve geliştirme yönümüz ile bilim dünyası ve ülkemize hizmet sunmayı; diğer yandan ise Çankırı’ya ve halkımıza katkı sağlamayı çok önemsiyoruz. Bu anlamda bu proje hem ÇAKÜ Teknokent’in ilk patent tabanlı AR-GE şirketi olması; hem de ilimizin coğrafi tescilli ürünlerinin inovatif olarak işlenmesi anlamında çok önemli bir projedir. Bu anlamda hocamızı tebrik ediyorum. Yeni dönemde benzer projelerin artacağını düşünüyor ve bu projelere her anlamda desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyorum. Çankırı Karatekin Üniversitesi, Teknokent’i ile, Teknoloji Transfer Ofisi ile, sosyal ve bilimsel projeleri ile, kısacası her yönüyle Çankırı’ya ve ülkemize katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ