Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Doğal yaşamı koruyarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklar

SERDİVAN BELEDİYESİ HEDEFLERİNİN “SIFIR ATIK” OLDUĞUNU BELİRTEREK SAKARYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI. HİZMETE ALINAN “MOBİL ATIK KAZANIM” ARACI MAHALLELERDE GEZEREK, GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEK ÜRÜNLERİ EKONOMİYE KAZANDIRACAK, VATANDAŞLAR İSE PROJE KAPSAMINDA TOPLADIKLARI ATIKLARIN AĞIRLIĞINA GÖRE AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLAYACAK.

Serdivan Belediyesi, hedeflerinin ’Sıfır Atık’ olduğunu belirterek Sakarya’da bir ilke imza attı. Hizmete alınan “Mobil Atık Kazanım” aracı mahalleleri gezerek, geri dönüştürülebilecek ürünleri ekonomiye kazandıracak, vatandaşlar ise proje kapsamında topladıkları atıkların ağırlığına göre aile bütçelerine katkı sağlayacak.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Koruma Haftası öncesi yapılan açıklamada ’Atık Kazanım’ adı verilen projeyle birlikte, Serdivan Belediyesi geri dönüştürülebilecek ürünleri ekonomiye kazandırırken, vatandaşların da ekonomik kazanç sağlayacağı belirtildi. Sürdürülebilir çevre adına, akıllı belediyecilik anlayışıyla hizmete devam ettiklerini vurgulayan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın öncelikleri olduğunu söyledi.

Geri dönüşümü mümkün atıkların çöpe gitmesinin, kaynakları kısıtlı dünyada en büyük israf olduğunu ifade eden Başkan Alemdar, “Her hanede geri dönüşmesi mümkün, yeniden değerlendirilebilir, ekonomiye kazandırılabilir tonlarca ham madde çöpe giderek israf ediliyor. Bu tüketim sonucunda ülkemiz ekonomik kaynaklarını dünyamız ise doğal kaynaklarını kaybediyor. Biz de vatandaşımızla el ele vererek bu gidişata dur demek istiyoruz” dedi.

Hizmete alınan “Mobil Atık Kazanım” aracının belli periyotlarla Serdivan’ın tüm mahallelerinde çalışacağını belirten Başkan Alemdar, “Vatandaşımız telefonlarına yükleyecekleri uygulama ile çok kolay bir şekilde bu projeye dahil olabilecek. Yapılması gereken tek şey; metal, plastik, kağıt gibi geri dönüştürülebilir evsel atıklarını ayrıştırarak mobil atık kazanım aracına teslim etmek. Topladıkları atıkların ağırlığına göre kazanacakları puanlar mobil uygulamalarındaki hesap bakiyelerine yüklenecek. Bu puanları anlaşmalı noktalarda harcayabilecekler. Bu projede hem Serdivanınız hem de Serdivanlı hemşehrilerimiz kazanacak” diye konuştu.

Nihai hedefin daha yaşanabilir bir dünya olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Alemdar, doğaya saygısı olan, çevre bilinci anlayışıyla yetişen bir nesle örnek olmak ve geleceğin Serdivan’ını birlikte inşa etmek olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ