Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

DSİ’den Kütahya’ya bir müjde daha

DSİ GENEL MÜDÜRÜ KAYA YILDIZ, GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANARAK SU TUTMAYA BAŞLAYAN KÜTAHYA TAVŞANLI KOZLUCA BARAJI’NDA DEPOLANACAK SU İLE 2 BİN 680 DEKAR TARIM ARAZİSİNİN SULANACAĞINI AÇIKLADI.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşler (DSİ) Genel Müdürlüğü Kütahya iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kütahya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bu kapsamda Kütahya Tavşanlı Kozluca Barajı’nın tamamlanarak su tutulduğunu müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, gövde dolgusu tamamlanarak su tutmaya başlayan Kütahya Tavşanlı Kozluca Barajı’nda depolanacak su ile 2 bin 680 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden 35,2 metre yüksekliğe sahip Kozluca Barajı’nın 700 bin m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizen Yıldız, “Kozluca Barajı’nın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 5.300.000 TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ