Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Geriş dönüşüm otomatları sokak hayvanlarına mama oldu

OSMANİYE BELEDİYESİ, SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA KENT MERKEZİNE YERLEŞTİRDİĞİ MAMAMATİKLERLE SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ SAĞLIYOR. İÇERİNE ATILAN GERİ DÖNÜŞÜM OTOMATLARI SAYESİNDE SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ SAĞLAYAN MAKİNALAR ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN DE ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAK

Geriş dönüşüm otomatları sokak hayvanlarına mama oldu

Osmaniye Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında kent merkezine yerleştirdiği mamamatiklerle sokak hayvanlarına mama desteği sağlıyor. İçerine atılan geri dönüşüm otomatları sayesinde sokak hayvanlarına mama desteği sağlayan makineler çevre kirliliğinin de önüne geçmiş olacak.

Osmaniye Belediyesi, sıfır atık projesi çerçevesinde sokak hayvanları için örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu mamamatikler oluşturuldu. Pilot bölge olarak belirlenen Fakıuşağı Mahallesi, Şehit Ömer Halis Demir Parkı ve Devlet Bahçeli Meydanı Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı‘na yerleştirilen mamamatiklere atılan metal kola kutusu, plastik su şişesi ve cam şişe gibi geri dönüşüm ürünleri sokak hayvanlarına mama olarak geri dönüyor. Atıl durumdaki ürünlerinde geri dönüşüme kazandırılarak milli ekonomiye destek sağlandığı projede mama bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının günün her dakikasında beslenmesi hedeflendi.

Projenin sokak hayvanları için faydalı olacağını ifade eden vatandaşlar, “Zorlu geçen soğuk hava şartlarında ve her zaman yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için başlatılan Türkiye’ye örnek olacak düzeyde bir uygulama olmuş. Aynı zamanda doğa dostu olan bu uygulama için Osmaniye Belediyesi’ne teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diliyoruz ki, Osmaniyeliler olarak şehrimiz için yapılan her hizmete sahip çıkar ve kollarız” şeklinde konuştular.

Mamamatikler nasıl çalışıyor..

Mamamatikler metal, plastik veya ve cam şişeli ürünlerin kutuya atılması ile birlikte mama haznesinden mama vermeye başlıyor. Mamamatikler kutuya dönüşüm malzemesi bırakan kişiye “Osmaniye Belediyesi çevreye ve sokak hayvanlarına gösterdiğiniz teşekkür eder” sesli mesajıyla yanıt veriyor. Sokak hayvanları için mama desteği sağlayan otomatların aynı zamanda su haznesi de bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ