Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Hadımköy Meydanı’nın temeli törenle atıldı

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJE KAPSAMINDA HADIMKÖY MEYDANI’NIN TEMELİ TÖRENLE ATILDI.

Hadımköy Meydanı’nın temeli törenle atıldı

Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Hadımköy Meydanı’nın temeli törenle atıldı.

18 bin metrekare alan üzerinde 240 araçlık otopark, 5 bin metrekarelik pazar ve ticari alan kurulması planlanan projenin temel atma törenine Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, birçok siyasi parti temsilcisi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, “Bugün bizim için çok önemli olan bir projenin temel atma törenindeyiz. Şu anda temelini atacağımız alan yaklaşık 18 bin metrekare bir alana sahip. İlçe halkının temel ihtiyaçlarını karşılayacak bu bölge, aynı zamanda modern bir meydan haline gelecek. Her kesimden vatandaşımızın hizmetinde olacak kitap kafeyi ve Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak adlandırdığımız mekanı yakın zamanda hizmete açacağız. 3 Aralık 2021’de kütüphaneler halkımıza hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

“Modern şehirciliğe hizmet etmesini temenni ediyoruz”

Kapalı pazar, ticari birim, meydan ve otoparkların olacağı bu alanı en kısa sürede hizmete açacaklarını belirten Başkan Baltacı, sözlerini şöyle noktaladı:

“Toplu konut bölgesindeki Mevlana Caddesi’ni aydınlatma ve prestij kaldırım çalışmasının inşası devam ediyor. 2021 yılının sonuna kadar hayata geçirmiş olacağız. Halkımızın ihtiyacı olan tüm yatırımların tamamlanması elimizden geleni yapıyoruz. Temelini attığımız bu alanda çalışan herkese başarılar diliyorum. Temelini attığımız bu projenin modern şehirciliğe hizmet etmesini de temenni ediyoruz.”

Hadımköy Meydanı’nın düzenlemesiyle birlikte meydan etrafında alışveriş ve eğlence merkezleri, kültürel ve sosyal tesisler, spor tesisleri ile gezinti alanlarının oluşturduğu bir yaşam merkezi oluşacak. Yine meydan etrafında bulunan ve 1868 tarihinde inşa edilen Doğu Avrupa ve Rumeli Demiryollarının bir parçası olan Hadımköy Tren İstasyonu sahasında istasyon ve lojman olarak yapılan 9 tescilli binanın restorasyonu yapılıp, bu binalara butik otel, kafe, pastane, restoran gibi yeni kullanım fonksiyonları verilerek korunması sağlanacak. Böylece meydan, tarihi ve modern kullanımların bir arada bulunduğu bir alan haline gelecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ