Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Samsun’da 2 bin 83 hayvanın tedavisi yapıldı

HASTA, YARALI, KAZA GEÇİRMİŞ VE KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALMIŞ SOKAK HAYVANLARININ BAKIM VE TEDAVİLERİNİ YAPAN SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT GÜÇTEN DÜŞMÜŞ SAHİPSİZ HAYVAN BAKIM MERKEZİ’NDE OCAK-EKİM AYLARI ARASINDA 2 BİN 83 SOKAK HAYVANININ TEDAVİSİ YAPILDI.

Samsun’da 2 bin 83 hayvanın tedavisi yapıldı

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nde ocak-ekim ayları arasında 2 bin 83 sokak hayvanının tedavisi yapıldı.

Ulaşımdan altyapıya, çevreden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda yaptığı yatırımlarla Samsun’u geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarını da ihmal etmiyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ne getirilen yaralı hayvanların sağlık kontrolleri uzman veteriner hekimler tarafından yapılıyor. Trafik kazaları, tümör enfeksiyonları, çeşitli deri enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları, çeşitli doku ve organ kayıpları, metabolik hastalıklar, viral hastalıklar gibi sebeplerden dolayı getirilen sokak hayvanları ilk önce triaj odasına alınarak ön muayenesi yapılıyor. Veteriner hekimler, ön muayenenin ardından hayvanın sağlık durumu ile ilgili olarak tedavi ünitelerine sevk ediyor.

2 bin 83 hayvan tedavi edildi

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı merkez 7 gün 24 saat görev yapıyor. Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen hizmette bu yıl Ekim ayı itibariyle sağlık sorunu yaşayan 2 bin 83 sokak hayvanı tedavi edildi. 468 kedi, 3 bin 42 köpek olmak üzere 3 bin 510 hayvanı kısırlaştırdı. “Satın alma sahiplen” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında 284 kedi ve köpek de sahiplendirildi.

Sokak hayvanlarının konforlu bir yaşam sürmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi, tedavilerinin yapılması, kısırlaştırılıp sahiplendirilmesi için belediye olarak haftanın 7 günü çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sokaklarda sahipsiz hayvanlar kalmasın ve hayvanlar ömürlerinin sonuna kadar doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürsünler istiyoruz. Türkiye’nin en modern Bakım Merkezi olan bir tesisimiz var. 600 köpek ve 350 kediye ev sahipliği yapıyor. Orada yaptığımız yeni çalışmalarla mevcut şartları daha da iyileştirdik. Kısırlaştırma öncesi ve sonrası olmak üzere 15 kabul merkezi inşa edildi. Samsun’da yaşayan can dostlarımızın konforlu bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu noktada bizimle koordineli şekilde çalışan hayvan sever derneklerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ