Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Türkeli Belediyesi: “Şebeke suyu içilebilecek durumda”

TÜRKELİ BELEDİYESİ: ŞEBEKE SUYU İÇİLEBİLECEK DURUMDADIR TÜRKELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE, İÇME SUYUNUN KALİTESİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARIN SONUÇ VERDİĞİNİ, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN HER AY ANALİZ SONUÇLARININ RUTİN OLARAK KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAĞI BELİRTİLEREK, ŞEBEKE SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇİLEBİLECEĞİ İFADE EDİLDİ.

Türkeli Belediyesi: “Şebeke suyu içilebilecek durumda”

Türkeli Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, içme suyunun kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların sonuç verdiği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden her ay analiz sonuçlarının rutin olarak kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilerek, ’şebeke suyunu gönül rahatlığıyla içilebileceği’ ifade edildi.

Türkeli Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizin en önemli sıkıntılarından biri olan, içme suyu miktarı ve kalitesini arttırmak amacıyla ciddi çalışmalar yapılmıştır. Bu kapsamda, çeşitli kurum ve belediye bünyesinde çalışan işinde uzman mühendislerden oluşan heyet tarafından ilçe sınırlarımızda yaptıkları arazi çalışmaları sonucunda içme ve kullanma suyunun miktarını ve kalitesini arttıracak kaynaklar tespit edilmiştir.

Suyun kalitesini olumsuz yönde etkileyen kaynak ve su kuyuları iptal edilmiş olup, yapılan sondaj çalışmaları ile yeni kaynakların ilave edilmesiyle birlikte, halkımızın kullanabileceği ve ihtiyacını karşılayabileceği ortalama 7,6 pH değerinde içme ve kullanma suyunu vermiş bulunmaktayız.

11 Ağustos 2021 tarihinde bölgemizde yaşanan büyük sel afeti nedeniyle zarar gören su kuyuları ve ana isale hatları kısa sürede onarılmış olup, içme suyumuz halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Uzun vadede yapmış olduğumuz gölet, içme suyu, tüm su hatları, su depolarının ve diğer alt yapıların yenilenme süreci devam etmektedir. Tüm alt yapı yenileme çalışmaları tamamlanana kadar, doğal afetler ve ana hatlardaki beklenmedik arızların dışında su sıkıntısı yaşanmayacağı ön görülmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğünün her ay periyodik olarak muhtelif yerlerden şebeke suyundan aldığı numuneler üzerine yapılan analizlerde şebeke suyunun fiziksel (bulanıklık, koku, tat), kimyasal ve biyolojik yönden 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı yönetmeliğe göre insani tüketim açısından uygun çıktığı görülmektedir.

Bundan sonraki yapılan analiz sonuçları rutin olarak kamuoyu ile paylaşılacak olup, bu zamana kadar yapılan analiz sonuçlarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ