Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Yalçınkaya’dan anız yangınlarına karşı hamle

AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET YALÇINKAYA, ANIZ YANGINLARI İLE MÜCADELE İÇİN İLÇENİN EN BÜYÜK KIRSAL MAHALLESİNE İTFAİYE ARACI VE PERSONEL GÖREVLENDİRDİ.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, anız yangınları ile mücadele için ilçenin en büyük kırsal mahallesine itfaiye aracı ve personel görevlendirdi.

Akçakale Belediyesi tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağı korumak, canlılara ve doğaya sahip çıkmak için alternatif tedbirler sağlamaya devam ediyor. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, bu kapsamda ilçe kırsalında yaz aylarında ekinlerin biçilmesiyle artış gösteren anız yangınlarına karşı harekete geçti. Yalçınkaya, ilçe merkezine 50 kilometre mesafede olması sebebiyle yangına zamanında müdahale edilmesi için kırsal Pekmezli Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile ek itfaiye aracı ve personel gönderilmesini sağladı. Yalçınkaya, daha sonrasında ise mahalleye giderek muhtar Kasım Akgörgen ile görüştü.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçınkaya, “Pekmezli Akçakale’nin en büyük köyü. Geçmişte belde olan bir yerimiz. Burada hasat mevsimi başladı. Hasat mevsimi ile beraber en büyük tehlike yangınlar. Yangına karşı bizim çabamız ve Büyükşehir Belediyesinin gayreti ile itfaiye aracı gönderildi. Şuan burada yangınlara karşı ekip olarak ayaktayız. İnşallah yangınları görmeden bu hasadı tamamlarız. Arkadaşlarımızı da bu hizmeti gördükleri için teşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ