Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Amasya Üniversitesinde gece ders çalışan öğrencilere ücretsiz çay, simit ve çorba ikramı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE VİZE SINAVLARI DÖNEMİNDE ÜNİVERSİTENİN KÜTÜPHANESİNDE DERS ÇALIŞAN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇAY, SİMİT VE ÇORBA İKRAM EDİLİYOR.

Amasya Üniversitesinde gece ders çalışan öğrencilere ücretsiz çay, simit ve çorba ikramı

Amasya Üniversitesinde vize sınavları döneminde üniversitenin kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere ücretsiz çay, simit ve çorba ikram ediliyor. Üniversite tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, öğrencilere kendi elleriyle çay ve simit dağıttı.

İkramın öğrenciler tarafından beğenildiğini belirten Prof. Dr. Elmacı, zorlu vize sınavları döneminde bir nebze olsun öğrencileri mutlu etmek ve sınavlara hazır şekilde girmelerine destek olmak amacıyla uygulamayı sunduklarını söyledi. Düzenli beslenmenin özellikle sınav dönemlerinde geç saatlere kadar ders çalışan öğrenciler için önemli değinen Rektör Elmacı, “En azından aklınızın midenizde olmamasını sağlar. Aynı ikramlarımızı final döneminde de sürdüreceğiz” dedi. Kendi öğrencilikleri döneminde böyle ikramların olmadığını da hatırlatan Elmacı, “Bu ikramlar üniversite yönetimiyle öğrenci arasında diyaloğun oluşmasına, ayrıca öğrencinin de okulunu sahiplenmesine faydası olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bu yıl hizmete sundukları modern kütüphanenin 70 binin üzerinde kitaba, 350 binin üzerinde e-kitap ve dergi şeklinde bulunan yayınlara sahip olduğuna işaret eden Elmacı, “Kütüphanemiz bin 500 kişinin aynı anda okuma yapabileceği nitelikteki fiziki donanım sahip. 15 bireysel çalışma odası, 4 grup çalışma odası, 1 görme engelliler için hazırlanmış oda ve işitme engelliler için hazırlanmış bölüm yer almaktadır” şeklinde konuştu. İkram edilen çaylardan içip simitlerden yiyen öğrencilerden Kübra Dursun ve Furkan Avcı’da üniversite yöneticilerine teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ