Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Öğretmenlerimiz için en büyük müjde, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine getirilmesidir”

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN, “24 KASIM’DA ÖĞRETMENLERİMİZE VERİLEBİLECEK EN BÜYÜK MÜJDE, ÖZLÜK HAKLARINI KORUYUP GELİŞTİRECEK, ÇALIŞMA ŞARTLARINI İYİLEŞTİRECEK, UĞRADIKLARI ŞİDDETİ ÖNLEYECEK, SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEK VE MESLEKLERİNİN İTİBARINI HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAK BİR İÇERİKLE ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NUN TBMM GÜNDEMİNE GETİRİLMESİDİR” DEDİ.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Öğretmenlerimiz için en büyük müjde, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine getirilmesidir”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “24 Kasım’da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde, özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine getirilmesidir” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in 81 ilde düzenlediği “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır” konulu basın açıklamasının Ankara programına katıldı. Ulus Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına özel veya devlet çalışanı birçok öğretmen gelirken, sendikalılar çeşitli sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir”

Öğretmenliğin kariyer mesleğine uygun bir kanuna kavuşması gerektiğini söyleyen Yalçın, “Eğitimde örnek gösterilen ülkelerde olduğu gibi, öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde eğitim- öğretim hizmetleri sınıfı kariyer mesleğine uygun bir kanuna kavuşturulması artık daha fazla ertelenmemelidir. Kanaatimizce öğretmenlerin itibarının daha da artması, haklarının korunması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ