Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Yıldırım’dan Rektör Karabulut’a ziyaret

YILDIRIM’DAN REKTÖR KARABULUT’A ZİYARET

Yıldırım’dan Rektör Karabulut’a ziyaret

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Eski Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette MTÜ projeleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Karabulut, Kayısı ve Kayısı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde üretimini yaptıkları Acı Kayısı Çekirdeği Ekstresi (KAYISIR), Kayısı Çekirdeği Kahvesi, Kayısı Çekirdeği Yağı ürünleri tanıttı ve bu ürünlerden elde edilen gelirlerin öğrencilere burs olarak verildiğini ifade etti.

Karabulut gerçekleştirilen projelere değinerek, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi duvarları olmayan yeni nesil bir üniversitedir. Bilimin, akademik çalışmaların üretime ve uygulamaya dönüşmesini, halkın hizmetine sunulmasını misyon ve vizyon olarak belirleyen bir üniversiteyiz. Yeni fakültelerimiz yeni bölüm ve programlarımız ile gelecek nesilleri özveri ile yetiştiriyoruz. Aynı zamanda toplumun sorunlarına da çözüm önerileri arıyor, projeler geliştiriyoruz. Ülkemiz her geçen gün daha da büyümekte ve büyürken de her alanda gelişimlerini sürdürmekte gerek sanayi, gerek sağlık, gerekse de eğitim alanın da çok büyük yenilikler var. Bu gelişimde üniversitelerin rolü çok büyük burada bizlere, üniversitelere düşen rol, bu ilerlemelere destek olacak atılımları yapmak, eğitim ve öğretimimizi buna göre dizayn etmek. Malatya Turgut Özal üniversitesi olarak biz bu sorumluluğun bilincindeyiz ”dedi.

Yıldırım ise kuruluş olarak yeni olmasına rağmen büyük yollar kat eden MTÜ’nün Malatya için önemli bir değer olduğunu ifade ederek, üniversitelerin ülke kalkınmasında önemli rol oynadığını ve üniversiteler bünyesinde üretilen projelerin çok değerli olduğunu belirtti. Semiha Yıldırım MTÜ’nün hızlı yükselişi ve çalışmaları için Rektör Prof. Dr. Karabulut’u tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ