Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

ATSO’dan işletmeler için yeni destek paketi talebi

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI DAVUT ÇETİN, PANDEMİ NEDENİYLE EKONOMİK AFET YAŞAYAN ANTALYA İÇİN DESTEKLERİN YETERSİZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. DAVUT ÇETİN, “TURİZM SEZONUNUN ÇOKTAN BAŞLAMIŞ OLMASI GEREKTİĞİ BUGÜNLERDE, RUSYA BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK ÜLKENİN TÜRKİYE UÇUŞLARINA KISITLAMALARA DEVAM ETMESİYLE BİRLİKTE BİNLERCE ÜYEMİZ YENİ BİR EKONOMİK AFETLE KARŞI KARŞIYADIR. BUGÜNE KADAR SABIR VE FEDAKARLIK İSTEDİĞİMİZ ÜYELERİMİZDEN DAHA FAZLASINI BEKLEMEYE HAKKIMIZ OLMADIĞI GİBİ, ÜYELERİMİZİN DE DAYANACAK GÜCÜ KALMAMIŞTIR” DEDİ.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, pandemi nedeniyle ekonomik afet yaşayan Antalya için yeni destek talebinde bulundu.

Turizm sezonunun başlamaması nedeniyle mağduriyet yaşayan, genelgeyle kapatılan ve zor durumda olan şirketler için yeni bir destek paketi talep eden Davut Çetin, “Bilindiği gibi, 01.06.2021 tarihli İçişleri Bakanlığı Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi ile yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane) saat 21.00’e kadar, masa mesafesi ve müşteri sınırlaması koşuluyla müşteri kabul edebilmektedir. Eğlence yerleri, kafe, çay bahçesi gibi yerler, spor salonları oyun oynanmaması ve sayı sınırlaması ile açılmışlardır.Antalya turizmin başkentidir, kent merkezinde ve ilçelerimizde işletmelerin çoğu turizme hizmet veren, akşam saatlerinde çalışan işletmelerdir. Dolayısıyla turizm sezonunda normalleşme bekleyen işletmelerimiz için bu sınırlamalar çözüm olmamıştır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ