Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Ramazan’da sahur vakti ’paket servisi’ ile bereketlensin

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO) BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ, “RAMAZAN’DA LOKANTA, RESTORAN, PASTANE VE TATLICI GİBİ İŞYERLERİ PAKET SERVİSLERİNİ, SAHURU DA KAPSAYACAK ŞEKİLDE SÜRDÜRÜRLERSE İŞLETMELERİMİZE VE İSTİHDAMA KATKISI OLACAKTIR. RAMAZAN’DA SAHUR VAKTİ PAKET SERVİSİ İLE BEREKETLENSİN” DEDİ.

 İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,“Ramazan’da lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı gibi işyerleri paket servislerini, sahuru da kapsayacak şekilde sürdürürlerse işletmelerimize ve istihdama katkısı olacaktır” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Avdagiç, “Ramazan’da lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı gibi işyerleri paket servislerini, sahuru da kapsayacak şekilde sürdürürlerse işletmelerimize ve istihdama katkısı olacaktır. Ramazan’da sahur vakti paket servisi ile bereketlensin” dedi.

Açıklamada Avdagiç, son kabine toplantısının ardından açıklanan yeni salgın önlemleri kapsamında Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetlerinin paket servisle sınırlandırılacağına işaret etti.

Avdagiç, İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararına göre de yeme-içme yerlerinin 19.00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde çalışacağını, cumartesi ve pazar günlerinde ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet vereceğini hatırlattı.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Yeme-içme sektörünün pandemi dönemindeki mağduriyeti göz önünde bulundurularak, paket servis saatlerinin sahur vaktine kadar uzatılması faydalı olacaktır. Böylece servis, daha geniş bir zamana yayılmış olur. Daha fazla bir servis talebi doğacağı için de Ramazan ayı boyunca motorcu, kurye ek istihdamına da sebep olacaktır. Ramazan boyunca toplu iftar ve sahur yapamayacak vatandaşlarımıza paket servisi seçeneğinin sunulması, onlar için de işletmelerimiz için de rahatlık sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Avdagiç, öte yandan gelir ve kira destekleri başvurularının 1 Nisan’a, TL mevduatına stopaj indiriminin süresinin de 31 Mayıs’a kadar uzatıldığını da vurgulayarak, “Bu süreçte pandemiden etkilenen sektörlerimize verilecek her bir destek, ekonomimizi sağlamlaştıracak bir tuğla vazifesini görecektir” diye konuştu.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ