Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Silvan’da mikro krediyle 104 kadın iş sahibi oldu

MİKRO FİNANS DİYARBAKIR’IN SİLVAN ŞUBE YÖNETİCİSİ SABRİYE YILMAZ, EYLÜL 2020 YILINDAN BU YANA MİKRO KREDİYLE 104 KADININ İŞ SAHİBİ OLDUĞUNU BİLDİRDİ.

Mikro Finans Diyarbakır’ın Silvan Şube Yöneticisi Sabriye Yılmaz, Eylül 2020 yılından bu yana mikro krediyle 104 kadının iş sahibi olduğunu bildirdi.

Mikro Kredi Silvan Şubesi, 2007 ve 2017 arasında aktif bir şekilde hizmet vermiş, 2015’te yaşanan hendek olayları nedeni ile 2017’de şube kapatıldı. Yaklaşık 3 yıl sonra 2020’de şube tekrar faaliyete geçerek hizmet vermeye başladı. Konu ile ilgili bilgi veren Mikro Kredi Şırnak Şube Yöneticisi Sabriye Yılmaz, iş sahibi olan Silvanlı kadınlara 247 bin 500 lira kredi desteği sağlandığını belirtti. Yılmaz, “İş sahibi olan ve işini büyüten kadınlarımızı gördükçe bir mikro kredi ekibi olarak daha çok mutlu oluyoruz. Mikro kredi olarak Silvanlı kadınlarımızı iş hayatına atılması, kendi işlerinin kurması ve işyerlerinin geliştirmesi anlamında tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Silvan geçmiş tarihiyle her gün büyüme kaydeden bir ilçemizdir. Bunla beraber kadınların ekonomi özgürlüklerinin kazanma çabalarının olması da bizleri mutlu etmektedir. 9 aylık kısa bir sürede 104 girişimci kadınımıza 247 bin 500 lira kredi dağıtımını gerçekleştirdik. Bin 500 lira ile başlayan başlangıç kredisiyle 15 bin liraya kadar kredi desteği ile ev hanımlara, kadınlara dikiş-nakış, tarım-hayvancılık, el işlemeciliği ve kuaför alanlarında kadınlara ek kredi imkanı sunuyoruz. Silvan’da iş yapmak isteyen, işini büyütmek isteyen bütün kadınlara kredi desteği sağlanıyor. Silvan gelişiyor, Silvan kadınların iş gücüyle daha da gelişip büyüyecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ