Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Diyarbakır Havalimanı pisti güvenli uçuş için bakıma alındı

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI, DİYARBAKIR HAVALİMANI’NIN ANA PİSTTE YAPILACAK BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI NEDENİYLE 1 AYLIĞINA UÇUŞ TRAFİĞİNE KAPATILACAĞINI BİLDİRDİ.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı’nın ana pistte yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 aylığına uçuş trafiğine kapatılacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı’nın 24 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında ana pistte yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle uçuş trafiğine kapatılacağını bildirdi. Diyarbakır’a gidiş gelişlerinde hava yolunu tercih edecek olan yolcular kente yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Batman ve Mardin Havalimanlarından hizmet alabilecekler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı pistinde yapılacak bakım ve onarım çalışmaları sırasında yolcuların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemlerin alınarak kesintisiz ulaşım planlamasının yapıldığını bildirdi.

Diyarbakır Havalimanı uçuşları Batman ve Mardin Havalimanlarından gerçekleştirilecek

Diyarbakır Havalimanı ana pistinin 100 metre ile 1600 metre arasında kalan pist merkez hattı bölümlerinde yer yer 15 metre genişliğe varan bozulmalardan dolayı acil onarım ihtiyacı duyulduğu aktaran Bakanlık, ana pistin 24 Mayıs tarihi itibariyle 1 ay süreliğine bakıma alınacağını belirterek; havalimanı uçuş trafiğinin belirtilen süreyle kapatılacağını bildirdi.

Pistin onarımda olduğu süre zarfında Diyarbakır Havalimanı uçuşlarının Diyarbakır’a yaklaşık 100 kilometre mesafede olan Batman ve Mardin Havalimanlarından gerçekleştirileceğinin bilgisini aktaran Bakanlık, Mardin Havalimanı çalışma saatlerinin havayollarının ek seferlerine göre güncellendiğini bildirdi.

Her uçak için ayrı taşıma yapılacak

Yolcu mağduriyetlerinin yaşanmaması ve ulaşımın kesintisiz sağlanması için, her uçak için ayrı taşıma yapılmasının planlandığını aktaran Bakanlık, uçağın tarifeli kalkış saatinden bir saat önce havalimanında olacak şekilde taşıma yapacak olan minibüs kooperatiflerinin, Mardin ve Batman’dan ulaşım hizmeti sağlanacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ