Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Gastronomi kentindeki kebapçılarda normalleşme sevinci

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KABİNE TOPLANTISI SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMANIN ARDINDAN KAFE, RESTORAN GİBİ YERLER TEKRAR MÜŞTERİ KABUL ETTİ. GASTRONOMİ KENTİ GAZİANTEP’TE İSE SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE KEBAP YEMEK İÇİN MÜŞTERİLER KEBAPÇILARA AKIN ETTİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın ardından kafe, restoran gibi yerler tekrar müşteri kabul etti. Gastronomi kenti Gaziantep’te ise sabahın erken saatlerinde kebap yemek için müşteriler kebapçılara akın etti.

Tüm dünyada etkisini gösteren ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan korona virüs salgını nedeniyle Türkiye’de 13 Nisan 2021 tarihinde kafe ve restoranlarda oturarak yemek yemek yasaklanmıştı. 13 Nisan tarihinden beri sadece paket servis ve gel al şeklinde hizmet veren restoranlar, yeni kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla ilk müşterilerini ağırladı. Alınan kararlar gereği restoranlar yeniden müşteri kabul etmeye başlarken, gastronomi kenti Gaziantep’teki kebapçılarda yoğun yaşandı. Yeni normalleşmeyle beraber kebapçılar ile lokantalarda yemek yemek isteyen vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

“Çocuklar gibi bayram sevinci yaşıyoruz”

Bugünün kendileri için bayram olduğunu ifade eden kebap ustası Mehmet Taşdelen, tekrardan müşteri kabul etmenin sevincini yaşadıklarını vurgulayarak, “Bugün çocuklar gibi bayram sevinci yaşıyoruz. Biz de masalarımızın açılmasının sevincini yaşıyoruz. İnsanlar artık gelip rahatça masalarda yemeğini yiyebiliyor. Sabah saat 07.30’da ilk aile müşterimiz geldi. Ve sonra artarak devam etti. Biz gelen müşterilerimizin sağlığı için sosyal mesafeye, maskeye dikkat etmelerini istiyoruz. Çapraz oturmalarını istiyoruz. Çalışanlarımız yine aynı şekilde maskelerini takarak çalışıyor. Müşteriler de sabırsızdı. Çünkü rahatça oturup kebap yiyemiyorlardı. Ailece bir yere gidemiyordu. Onlar da gözümüz aydın diyor” dedi.

Müşteriler ise sabah erken saatlerde kebapçıya geldiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ