Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Şahin Bey için müze evi açıldı

GAZİANTEP SAVUNMASININ UNUTULMAZ KAHRAMANLARINDAN ŞAHİN BEY, ŞEHİT EDİLİŞİNİN 101’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI.

Şahin Bey vurulmasının ardından geçen 101 yılında mezarı başında anılırken, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen ve Şahin Bey’i anlatan Şahinbey Müze Evi’nin açılışı da yapıldı.

Kilis yolu üzerindeki mezarı başında anılan Şahin Bey’in Bostancı Mahallesindeki yaşadığı ev Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek anılarının yaşatıldığı müze haline getirilip hizmete açıldı. Düzenlenen Programa MHP Milletvekili Dr. Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekilli Dr. Mehmet Berk, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osman, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, MHP İl Başkanı Cahit Çıkmaz, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Mezarı başında anıldı

Kurtuluş Savaşında ve daha birçok cephede kahramanca çarpışan Şahin Bey lakaplı Mehmet Sait’in mezarına çiçekler bırakıldı. Daha sonra Kurtuluş Savaşını ve Gaziantep savunmasını anlatan şiirler okundu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Bundan tam 101 yıl önce ‘Düşman Arabaları Cesedimi Çiğnemeden Antep’e Giremez’ sözünü tarihin altın sayfalarına kazıyan Şahin Bey’in şehadet şerbetini içtiği gündür bugün” diye konuştu.

Şehre değer katan çalışmalar

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Müze Evi’nde herkesin kendinden bir şeyler bulacağını belirterek “Şahin Bey büyük bir kahraman, şehrimizin ve ülkemizin önemli bir değeri; İnşallah bu anı evini ziyaret edenlerin burada kendinden bir parça göreceğine inanıyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Sokak sağlıklaştırması hem şehre değer katar, hem de bu evin çevresine yakışır bir hizmet olur. Bu açıdan Bu vesile ile Şahinbey Anı Evi’nin yapılmasında katkı sunan Belediye Başkanımıza ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey Müze Evi dualarla hizmete açıldı.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ