Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Seyhan’da ibadethaneler temizleniyor

SEYHAN BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, TEMİZLİĞİN VE HİJYENİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİĞİ COVİD-19 SALGINI DÖNEMİNDE VATANDAŞLARIN İBADETLERİNİ SAĞLIKLI VE TEMİZ KOŞULLARDA GERÇEKLEŞTİREBİLMELERİ İÇİN İLÇEDEKİ İBADETHANELERİN TEMİZLİĞİNİ DÜZENLİ OLARAK SÜRDÜRÜYOR.

Seyhan’da ibadethaneler temizleniyor

Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizliğin ve hijyenin çok daha önemli hale geldiği Covid-19 salgını döneminde vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ve temiz koşullarda gerçekleştirebilmeleri için ilçedeki ibadethanelerin temizliğini düzenli olarak sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki “El Ekipleri” iki vardiya halinde 07.00-23.00 saatleri arasında cadde ve sokakları süpürüp temizlerken, “Pazar Ekipleri” de Seyhan’da kurulan açık ve kapalı semt pazarlarının atıklarını toplama, süpürme, dezenfekte edilip; çamaşır suyu ile yıkama işlemlerini gerçekleştiriyor. Her gün iki mahallede tam donanımlı temizlik hizmeti veren “Hazır Ekipler” ise süpürge çalışması, mıntıka temizliği, moloz kaldırma, yol kenarlarında ve boş arsalarda büyümüş otların temizlenmesi ve bazı sokaklarda yıkama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ayrıca ilçe genelinde çevreye ve boş alanlara gelişigüzel atılan moloz, ağaç dalı, koltuk, çekyat, halı vb atıklar da yine Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından toplanıyor.

“Sosyal Tesisler Temizlik Ekibi” de vatandaşların ibadetlerini temiz ve sağlıklı koşullarda gerçekleştirebilmeleri için ilçe genelindeki cami, cemevi, kiliseler, ziyaretler, Kuran kursları ile öğrenci yurtları, müze ve külliye gibi kurumların da temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyor.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Covid-19 salgınının bitmediği gibi ve yeni varyantlarla daha da büyüdüğünü belirterek, salgın döneminde temizlik ve hijyenin çok daha önemli hale geldiğini kaydetti. Başkan Akay, “Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimiz özveriyle daha sağlıklı, temiz, yaşanabilir bir Seyhan için aralıksız görev yapıyor. Cami, cemevi, kiliselerde yurttaşlarımız ibadetlerini kalabalık kitleler halinde yaptığı için bu alanların temizliği daha da önem taşıyor. Müslüman, Hristiyan, Alevi, Sünni gibi hiçbir ayrım yapmadan her yurttaşımızın ibadetini sağlıklı ve temiz bir ortamda yapabilmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ