Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

‘Mızıkçısın Sen’ sergisi sanatseverlerle buluştu

2019 YILINDAKİ I ME CE 1.0 SERGİSİNDEN İKİ YIL SONRA SERAMİK SANATÇISI LÜTFÜ’NÜN YENİ SERGİSİ AÇILDI.

2019 yılındaki I ME CE 1.0 sergisinden iki yıl sonra seramik sanatçısı Lütfü’nün yeni sergisi açıldı. 27 Haziran’a kadar gezilebilecek olan ’Mızıkçısın Sen’ adlı sergide 12 sanat eseri bir oda büyüklüğünde yerleşime sahip.

2019 yılındaki I ME CE 1.0 sergisinden iki yıl sonra seramik sanatçısı Lütfü’nün yeni sergisi açıldı. 27 Haziran’a kadar gezilebilecek olan ’Mızıkçısın Sen’ adlı sergide 12 sanat eseri bir oda büyüklüğünde yerleşime sahip. Verilen bilgiye göre, I ME CE direktörlüğünde gerçekleşen ‘Mızıkçısın Sen’ adlı sergi, 27 Haziran’a kadar Passage Petit-Champs’ta görülebilir. ‘Mızıkçısın Sen’, 2019 yılındaki I ME CE 1.0 sergisinden bu yana Lütfü’nün tasarladığı işlerin üretimine geniş bir zaman ayıran ve seramikte ‘Hata Payı’na yer veren bir sergi.

Tanımlamanın dışına çıkma isteği

Verilen bilgiye göre sergi, insanlığın ortak hafızasında yer etmiş plastik ördek ve sarı mutfak bezini odağa alıyor. Nesnelere atadığımız sınıfsal özellikler tartışılırken kimlik, tanımlamanın dışına çıkma isteği ve bu istekle baş etme çabası sanatçının doğduğu ve büyüdüğü ev bağlamında hikâyeleşiyor. Sergiye giriş anından itibaren başlayan hikâye; patavatsız, plastikten seramiğe dönüşmüş bir ördeğin oyun bozanlığını gözler önüne seriyor. Bu anlatıya tanıklık etmek ve onu anlamaya çalışmak rolü de izleyicinin. Sergileme tasarımı izleyiciyi bu oyunun bir parçası haline getirmeye hizmet ediyor.

Serginin akademik perspektifine dair metin ise AICA üyesi Ecem Arslanay tarafından kaleme alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ