Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Sağlık Bakanı Koca’dan Yunan mevkidaşı Plevris’e: “İnsanlık ölmemeli”

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, YUNAN SINIRINDAN GERİ İTİLDİKTEN SONRA DONARAK HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMENLER İLE İLGİLİ, “İNSANİ İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLMEDEN GERİ ÇEVRİLEN 17 GÖÇMENE GEREKLİ SAĞLIK HİZMETİNİ VEREMEDİK. ONLARA ULAŞTIĞIMIZDA 16’SI MAALESEF DONARAK ÖLMÜŞTÜ. BİRİNİ HASTANEYE KALDIRDIK FAKAT ÇOK GEÇTİ. İNSANLIK ÖLMEMELİ” DEDİ.

Sağlık Bakanı Koca’dan Yunan mevkidaşı Plevris’e: “İnsanlık ölmemeli”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yunan sınırından geri itildikten sonra donarak hayatını kaybeden göçmenler ile ilgili, “İnsani ihtiyaçları düşünülmeden geri çevrilen 17 göçmene gerekli sağlık hizmetini veremedik. Onlara ulaştığımızda 16’sı maalesef donarak ölmüştü. Birini hastaneye kaldırdık fakat çok geçti. İnsanlık ölmemeli” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yunanistan sınırından geri itilen ve donarak vefat eden göçmenler ile ilgili Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris’e seslendi. Bakan Koca, konu hakkında yaptığı paylaşımda, “Sn. Thanos Plevris Yunanistan Sağlık Bakanı, Sınırdan geçmek isterken insani ihtiyaçları düşünülmeden geri çevrilen 17 göçmene gerekli sağlık hizmetini veremedik. Onlara ulaştığımızda 16’sı maalesef donarak ölmüştü. Birini hastaneye kaldırdık fakat çok geçti. İnsanlık ölmemeli” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ