Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Alzheimer Yaşam Evi hasta kabulüne başladı

ALZHEİMER HASTALARININ VE YAKINLARININ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İZMİT BELEDİYESİ TARAFINDAN AÇILAN ALZHEİMER YAŞAM EVİ’NDE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Hastalarının ve yakınlarının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla İzmit Belediyesi tarafından açılan Alzheimer Yaşam Evi’nde hasta kabulüne başlandı.

İzmit Belediyesi, Alzheimer hastalarının sosyal yaşama uyumunu arttırmak ve bakımları konusunda yakınlarına yardımcı olmak adına Alzheimer Yaşam Evi’ni hayata geçirdi. Malta Mahallesi’nde açılışı yapılan Alzheimer Yaşam Evi kayıt kabulüne başladı. Alzheimer Yaşam Evi’nden hizmet alabilmek için hasta yakınları telefon, internet veya yüz yüze olarak başvuruda bulunabilecek. Başvurular Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’na yönlendirilecek. Alzheimer hastasının uygunluğuna dair rapor Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından belediyeye iletilecek. Rapordaki uygunluk durumuna göre Alzheimer hastası Alzheimer Yaşam Evi’ne kaydolacak.

Günde 16 kişiye hizmet verecek olan Alzheimer Yaşam Evi’nde, sosyal hizmet uzmanı, hemşire ve yaşlı bakım teknikeri ile birlikte hizmet verilecek. Alzheimer Yaşam Evi’nde; zihinsel aktiviteler, paylaşım saati uygulamaları, psikomotor aktiviteler, kuşaklar arası iletişim aktiviteleri, fiziksel egzersizler, kültür sanat aktiviteleri, sosyo-kültürel geziler ve müzik-ritim aktiviteleri olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ