Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Amasya Valisi Masatlı: “Gençlerimizi aşı olmaları için ikna etmemiz çok önemli”

KORONA VİRÜS (KOVİD-19) SALGINI SÜRECİNİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ TOPLANTIYA BAŞKANLIK EDEN VALİ MASATLI, “AŞILAMADA TÜRKİYE 2.’SİYİZ. HEDEFİMİZ BU BAŞARIYI DEVAM ETTİRMEK VE AŞILAMA ÇALIŞMALARINI BAŞARILI ŞEKİLDE NİHAYETE ERDİRMEKTEDİR. İLİMİZDE GÜNLÜK 16 BİN DOZ AŞILAMA KAPASİTESİNE SAHİBİZ. ŞUANDA BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARIMIZ, AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİMİZ VE HASTANELERİMİZDE TOPLAMDA 296 AŞI NOKTASINDA, RANDEVULU VE RANDEVUSUZ OLARAK HEDEF NÜFUSTAKİ VATANDAŞLARIMIZA AŞILAMA HİZMETİ VERMEKTEYİZ” DİYE KONUŞTU.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Özellikle gençlerimizi aşılama konusunda teşvik etmemiz gerekiyor. Onlara ulaşabileceğimiz her noktada aşı olmaları için ikna etmemiz çok önemlidir” dedi.

Korona virüs (Kovid-19) salgını sürecinin değerlendirildiği toplantıya başkanlık eden Vali Masatlı, “Aşılamada Türkiye 2.’siyiz. Hedefimiz bu başarıyı devam ettirmek ve aşılama çalışmalarını başarılı şekilde nihayete erdirmektedir. İlimizde günlük 16 bin doz aşılama kapasitesine sahibiz. Şuanda birinci basamak sağlık kuruluşlarımız, aile sağlığı merkezlerimiz ve hastanelerimizde toplamda 296 aşı noktasında, randevulu ve randevusuz olarak hedef nüfustaki vatandaşlarımıza aşılama hizmeti vermekteyiz” diye konuştu.

Farklı bir yöntem de izlenerek aşılama hizmetinin 6 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeler, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri ve köylerde sunulduğuna değinen Mustafa Masatlı, “Turizm sezonunda İlimize gelecek olan misafirlerimize salgın konusunda güvenli bir İl olduğumuzu anlatmamız da yaz sezonundaki ziyaretçi sayılarımızı olumlu etkileyecektir. Ayrıca sanayi ve tarım sektöründe toplu olarak çalışanlara da yerinde aşı hizmeti sunmaya devam edeceğiz. İhtiyaç duyulan yerlerde aşı uygulama noktaları kurarak gençlerimizi de yoğun şekilde aşılamak için planlamalarımızı yapmış durumdayız. Duyarlı halkımızın da desteğiyle inşallah bu süreci başarıyla atlatacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Ayhan Aygün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz’in de yer aldığı toplantıya video konferans yoluyla ilçe kaymakamları da katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ