Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Korona salgınına rağmen karaciğer nakilleri devam ediyor

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDE, COVİD-19 SALGININA RAĞMEN KARACİĞER NAKİLLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ 34 KEZ BAŞARILI NAKİL GERÇEKLEŞTİRDİ.

Korona salgınına rağmen karaciğer nakilleri devam ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Covid-19 salgınına rağmen karaciğer nakilleri hız kesmeden devam ediyor. Tıp Fakültesi Hastanesi 34 kez başarılı nakil gerçekleştirdi.

Konu hakkında bilgi veren Karaciğer Nakil Ünitesi Sorumlusu Dr. Oğuzhan Özşay, “Başka bir şehirde beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri Dr. Kağan Karabulut ve Dr. Mehmet Can Aydın tarafından yapılan ameliyat sonrası helikopter ambulans ile hastanemize getirildi. Karaciğer sirozu gelişen bir hastayı 9 saat süren ameliyatla yeni karaciğerine kavuşturduk ve hastayı taburcu ettik” dedi.

Dr. Özşay, üniversitenin Covid-19 salgınına rağmen karaciğer nakli gereken hastalara hizmet vermeye devam ettiğini belirterek gerekli tüm önlemlerin dünya standartlarına göre alındığını kaydetti. Bundan sonraki hedeflerinin Karadeniz’de ilk defa yapılacak olan canlı vericili karaciğer nakli olduğunu ve bu hedefe 2022 yılında ulaşacaklarını söyleyen Özşay, nakil ünitesine desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan’a teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ