Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Pandemiye rağmen Konya Numune Hastanesi’nde 2 bin göz ameliyatı

KONYA NUMUNE HASTANESİ BAŞHEKİMİ DOÇ. DR. HALİL EKREM AKKURT, “BAZI ACİL YAPILMAYAN AMELİYATLARIN ERTELENME DURUMLARI OLDU. BİZİM DE GÖZ MERKEZİMİZ, AYNI ZAMANDA DOKU ORGAN NAKLİ MERKEZİMİZ OLARAK DA ÇALIŞMAKTA OLAN GÖZLE İLGİLİ BRANŞIMIZ SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DE DİREKTİFLERİYLE AMELİYATLARI HİÇBİR ZAMAN ERTELEMEDEN YAPTIK. 2021 YILINDA YAKLAŞIK BİN 800 TANE KATARAKT AMELİYATI VE DE ÖZELLİKLİ GÖZ CERRAHİSİ OLARAK BİLİNEN DE 150 KADAR AMELİYAT YAPILDI” DEDİ.

Pandemiye rağmen Konya Numune Hastanesi’nde 2 bin göz ameliyatı

Pandemi döneminde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hastanelerde birçok ameliyatlarda zorluklar yaşanırken, Konya Numune Hastanesi göz merkezinde yaklaşık 2 bin göz ameliyatı yapıldı.

Konya Numune Hastanesi göz merkezinde korona virüs salgınına rağmen ameliyatlara ara verilmeden devam edildi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Konya Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, pandemi sürecinde bir çok sağlık hizmetinde mecburen tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de değişiklikler olduğunu belirterek, “Bazı acil yapılmayan ameliyatların ertelenme durumları oldu. Bizim de göz merkezimiz, aynı zamanda doku organ nakli merkezimiz olarak da çalışmakta olan gözle ilgili branşımız Sağlık İl Müdürlüğünün de direktifleriyle ameliyatları hiçbir zaman ertelemeden yaptık. Hatta 2021 yılında yaklaşık bin 800 tane katarakt ameliyatı ve de özellikli göz cerrahisi olarak bilinen de 150 kadar ameliyat yapıldı. Doku organ nakli merkezi olduğumuz için de 2020 yılında yaklaşık 145 tane, 2021 yılında da 306 tane kornea alımı ve kornea nakline desteğimiz olmuştur” dedi.

Çevre illerden de katarakt ameliyatı için Konya Numune Hastanesi’ne gelenler olduğunu kaydeden Başhekim Doç. Dr. Akkurt, bu konuda da hastalar mağdur olmadan günde 25-30 kadar katarakt ameliyatı ve göz ameliyatları yapıldığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ