Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Aksaray’da akıllı bisiklet yolları projesi için istasyonlar kuruluyor

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN PROJELENDİRİLEN 17 KİLOMETRELİK AKILLI BİSİKLET YOLLARI PROJESİNDE AKILLI BİSİKLET PAYLAŞIM SİSTEMİ İÇERİSİNDEKİ İSTASYONLARIN KURULUMU BAŞLADI. İLK AŞAMADA İKİ İSTASYONUN KURULUMU TAMAMLANDI. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇERİSİNDE İSE DİĞER İSTASYONLARIN KURULACAK.

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen 17 kilometrelik akıllı bisiklet yolları projesinde akıllı bisiklet paylaşım sistemi içerisindeki istasyonların kurulumu başladı. İlk aşamada iki istasyonun kurulumu tamamlandı.

Aksaray’da vatandaşlara bisiklet kullanma alışkanlığı kazandıracak ve sağlıklı yaşamı destekleyecek olan Akıllı Bisiklet Yolları Projesinde 17 kilometrelik bisiklet yol ağında boyama ve düzenleme çalışmaları tamamlandı. Haziran ayı içerisinde hizmete sunulması planlanan Akıllı Bisiklet Yolu ile enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra ulaşımda altyapı maliyetlerinin düşmesi hedefleniyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer Akıllı Bisiklet yolları projesi şehir merkezinde gürültü ve görüntü kirliliğinin azalacağının öngörüldüğünü bildirdi. Yenilikçi projelerin modern kentleşme için vazgeçilmez olduğunu aktaran Belediye Başkanı Evren Dinçer, güvenli ve çevreci bir projenin daha hayata geçtiğini belirtti.

17 kilometrelik bisiklet yolu projesinin tamamlandığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Projemiz içerisinde yer alacak 11 istasyonumuzdan 2 istasyonumuzun kurulumunu gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde diğer istasyonlarımızda sistemin kurulumunu yapacağız. Haziran ayı içerisinde de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu projemiz ile vatandaşlarımızı sağlık yaşam için bisiklet kullanımına teşvik etmiş olacağız’’ ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ