Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Belpa Buz Pateni Tesisi yenilenmiş haliyle Başkent’e çok yakışacak

BAŞKENT’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ KADAR SEMBOL HALİNE DÖNÜŞEN YAPILARINA SAHİP ÇIKAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BELPA BUZ PATENİ TESİSİ İÇİN DE HAREKETE GEÇTİ.

Belpa Buz Pateni Tesisi yenilenmiş haliyle Başkent’e çok yakışacak

Başkent’in tarihi ve kültürel değerleri kadar sembol haline dönüşen yapılarına sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belpa Buz Pateni Tesisi için de harekete geçti.

Belpa Buz Pateni Tesisi, yenilenerek yeniden Başkentlilerin hizmetine açılacak. Kafeteryadan kütüphaneye sergi salonundan buz pistine kadar modern bir yapıya dönüştürülecek tesisin projesi tamamlanırken, ihaleye çıkılmak üzere Kamu İhale Kurumu’na başvuruldu.

Kir, pas ve sağlıksız koşullar içinde büyükşehir belediyesine devredilen tesiste yapılan detaylı inceleme sonrası tesisin yenilenmesine karar verildi. Yenileme projesi tamamlanan tesis için ihaleye çıkılacak.

Süreç hızlandırıldı

Büyükşehir belediyesi, tesisin Başkent’e yakışır bir şekilde yeniden yenilenmesi amacıyla Kamu İhale Kurumu’na başvuruda bulunarak ihale sürecini hızlandırdı. Proje kapsamında mevcut buz pisti ve koruyucu paneller değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hale getirilecek. Mevcut kondisyon salonları ve soyunma odaları ile ıslak hacimleri yenileyecek olan Büyükşehir Belediyesi ihale sonrasında Adnan Ötüken Parkı ile tesis arasında bağlantı yolu da yapacak.

Buz pateni sporu yeniden canlandırılacak

Başkentli gençleri spora teşvik etmek için birçok yeni projeye imza atan büyükşehir belediyesi, Belpa Buz Pateni Tesisi’ni modern bir yapıya kavuşturarak buz pateni sporunun daha sağlıklı koşullarda yapılmasını amaçlıyor.

Tesisin tüm altyapı hattını tamamen yenileyecek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, tesis alanı içinde inşa edeceği sergi salonu, açık kütüphane ve kafeterya ile 7’den 70’e tüm Başkentlilerin ailesiyle vakit geçirebileceği bir tesisi daha Ankara’ya kazandırmayı hedefliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ