Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Bitlis’te kayak sezonu açıldı

BİTLİS’TE KAYAK SEZONU AÇILDI, KAYAK MERKEZLERİ ADETA DOLUP TAŞTI

Bitlis’te kayak sezonu açıldı

Türkiye’nin en fazla kar yağışı alan illerinin başında gelen Bitlis’te karın cefasını çeken vatandaşlar, pistler açılınca sefasını da sürüyor.

Bitlis Valiliği’nin oluru ile açılan kayak merkezleri, 7’den 70’e kayak severlerle doldu. Bitlis merkezde bulunan Erhan Onur Güler Kayak Merkezi ve Tatvan yolu üzerindeki El Aman Hanı Kayak Merkezi adeta dolup taştı. Çevre illerden de gelerek bu tesislerde kayak yapanlar, pandemi döneminde yaşadıkları stresi burada attıklarını söyledi.

Günlük ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşanan kayak merkezleri, gün içerisinde 10.00-16.00 saatleri arası hizmet veriyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 1 metreye, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 2 metreye ulaşırken, vatandaşlar kayak sporunu özlediklerini belirttiler.

Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü Erhan Onur Güler Kayak Merkezi Sorumlusu Sani Koçyiğit, yeterli karın yağmasıyla pisti tam anlamıyla açtıklarını belirterek, kayak sever vatandaşları kayak yapmaya davet etti.

Hem kayak sever hem de kayak hocalığı yapan Yusuf Ziya Erem ve Mesut Höyüt ise kayak tesisinde geleceğin kayakçılarını yetiştiriyor.

Vatandaşlardan Fadıl Kara da, kayak sezonunun açıldığını ifade ederek hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ